Straatrover dankzij camerabeelden aangehouden

woensdag 19 juli 2017

Middelburg - Dinsdagmiddag werd in de Gravenstraat een straatrover aangehouden voor een brute beroving van een bejaarde vrouw op maandagavond op de Schroebrug.

Maandagavond rond 22.00 uur liep een 77-jarige Middelburgse over de Schroebrug, toen ze plotseling door een jongeman werd beroofd. Hierbij trok hij aan haar kleren, die scheurden. Hij was vermoedelijk tevergeefs op zoek naar geld.

De politie werd ingeschakeld. Er werd een signalement verspreid, waarop diverse agenten naar de dader zochten. Hij werd niet meer gevonden. Het slachtoffer deed op het politiebureau aangifte.

De politie startte een onderzoek. Onder andere werden op de route, die het slachtoffer had gelopen, door agenten camera's gezocht, die mogelijk beelden van de dader hadden gemaakt. Hierbij kwam de vermoedelijk dader in beeld. Vervolgens wisten agenten de identiteit van hem te achterhalen. De officier van justitie gaf toestemming om hem aan te houden. Een foto van de bewakingsbeelden werd onder de agenten verspreid.

Dinsdag rond 17.45 uur zagen agenten in het centrum een jongeman, die ze herkenden van de camerabeelden. De 18-jarige Middelburger werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Woensdag wordt hij verhoord.

Veel ondernemers en particulieren gebruiken camera’s voor toezicht en beveiliging van hun panden en goederen. De politie gebruikt vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Hiermee kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een incident zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Wilt u meedoen met Camera in beeld? Op de website vindt u meer informatie.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Middelburg | 112 alarmeringen Middelburg | Goedkoop Tanken in Middelburg | Supermarkten in Middelburg | Weerbericht Middelburg